23 maj 2011

Sista turen från säsongen 2010


Förra året var tyvärr inte ett bra fiskeår för oss, det var ett mer provår där vi var på lite nya vatten men resultatet var inget att skryta med.
Vi var även till hornavan där vi var med i trollingtävlingen men samma sak, d gick åt fanders!

På hösten så beslutade vi oss för att bli riktiga löjfiskare och började sätta in oss i olika metoder, löjskallar mm. ringde även till olssonsfiske och pratade med Olsson själv för att få lite tips och idéer, nu var det bara att börja testa.

Efter en bomtur till saggat där det visst var utfiskat (läs tidigare inlägg från sjön saggat) så tänkte vi att nu jävlar! Nu åker vi till vårat smultronställe som får bli den sista turen men även den första för säsongen så att vi får upprätta våran heder!

Vi åkte på morgonen, kom fram, gjorde i ordning allt och sen for i ut på sjön. Vi hann inte få ut alla spöna innan det började knarra från ena spöet på riggen, efter en lagom fajt låg en 4kg vacker öring i båten. Vi stog där och kollade förvånat på varandra medans vi båda utbrast i skratt, glädje och sa varför har vi inte börjat med löjfiske tidigare och varför har vi inte varit här tidigare under säsongen!?!?
Nå väl, vi fortsatte och under 4.5 -5 timar hade vi fått 7 öringar varav 6 av dom var mellan 3-4.2kg.. den sista var runt 2-2.5 kg
Vi slutade fiska den dagen för det fick helt enkelt räcka, vi var nöjd! Vi tog upp 3 st och släppte 4st.

Dagen därpå var inte lika bra men några öringar kom upp iaf men dom var mest och slet sönder löjorna, dom var inte riktigt på hugget men det gjorde ingenting för nu var ju säsongen räddad!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar