19 juli 2010

Förberedelse...


Äntligen är det semester, inget jobb att tänka på utan nu blir det att ägna den härliga lediga tiden mest på fiske! Fast lite annat blir det där i mellan men just nu blir det att koka en panna kaffe och börja göra dessa löj-tackelna och ingredienserna är:

*Rapalas Fluoro Carbon 0.393 mm
* Anchovy Special huvuden
*Supervassa 3-krokar i stl. 6
*kullagerlekanden
*En liten bit tubslang

Ja då är det väl bara sätta igång då, kaffet verkar vara klart för det kommer en härlig doft från köket.... Så där ja, nu har man en rykandes kopp kaffe på bordet och en onyttig kaka såklart! :)

Nä nu ska jag börja med den första spikknuten och snart är man på sjön igen!

Hörs!

6 kommentarer:

  1. Bra blogg ni har har lakt upp en länk från min blogg
    Ett tips till löjtacklen är att köra lite grövre lina 0.43-0.45 funkar bra. Och använda att typ av roder så tvinnar inte linan kör själv med kopior på konvoj rodret gjorda i Plexi/lexan.
    Mvh Lennart "Char trolling team"

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja det var schysst att göra det! :)

    Jo jag vet att det är bättre att använda lite grövre som 0.45 men när ja var och handlade så hade han slut på den så denna fick duga.

    Ahh.. ja får pröva det det tipset!

    Ni har inte någon ny fiske resa på gång då?

    SvaraRadera
  3. Blir upp en eller två helger i Augusti på Hornavan och prova fiska lite mera efter stor rödingen som finns där djupt nere. Annar blir det nog bara lite Gös/gädd trolling kring Burträsk

    0.45an är lite styvare och har bättre hålbarhet men är även svårare att knyta funkar lika bra med tunnare linor om man knyter om lite oftare

    Ni verkar ha ett bra vatten den där Storsjön är det ett bra bestånd av kanada i den eller är det bara ströfiskar

    SvaraRadera
  4. Okej! Det låter juh kul, vi har oxå tänkt fara till hornavan och vara där en 5 dagar så vi lär oss den + att vi hoppas få nån riktig bjässe oxå!

    Våran storsjön är juh inte speciellt stor men det finns grov fisk i den, både öring canada och vanlig röding men det är få av dom, den är väldigt svårfiskad eller dom är svår att få. Det är inte många av stugägarna som ens får en fisk där... men då trollar dom juh inte heller, gäller å komma på knepet! :) Men att ni inte kommer hit så far vi till satisjaure, mycket canada finns det och dom reproducerar sig väldigt bra där + att jag tror rekordet simmar där i djupet, lapparna har fått på över 14 kg där på nät. Finns även vanlig röding och öring men canadan har nog tagit över lite... nu när jag var där för 1 vecka sen fick vi juh runt ett 30 tal canada men den största var just under 3 kg men kul att iaf få fisk och när man minst anar det så hugger den stora! :) bara hör av er så tar vi en tripp dit!

    SvaraRadera
  5. Låter intressant
    Bara höra av er om ni åker till Hornavan och behöver några tips

    SvaraRadera
  6. Jajjamensan! Antingen hörs vi av här eller där antar jag!? :)

    SvaraRadera